Жури

Ана-Мария Команеску

Тя е млад филмов режисьор от Румъния. Филмографията й се състои от късометражни филми “В къщата“ (2014) - черно и бял 16mm филм за едно парти, което се обърка, "Втори поглед" (2015) - разказ за двойка, която се сприятеляват с стопаджия и "Секс, лула и омлет "(2016), горчиво-сладък сатиричен анекдот за брака и кризата на средната възраст, заснет на 35 мм филм. Тези филми са заснети по време на бакалавърска и магистърска степен в Академията по театрални изкуства и кинематография, Букурещ. През 2017 тя участва в уъркшоп Film Stage Studio в рамките на Режисьорската програма на фестивала Таланти Сараево. Тя вече е написал първия си сценарий за игрален филм , който взе участие в Transylvania Pitch Stop 2018 и очаква своя дебют. В същото време, Ана-Мария работи много активно в различни индустриални проекти и в момента подготвя снимките за друг свой късометражен филм.

Дойна Вебер

Тя е немска театрална и филмова актриса. Родена е в Щутгарт, Германия. Учи актьорско майсторство в Макс Райнхард Семинар към университета във Виена и се присъединява към майсторския клас на Юрий Альшиц AKT-ZENT (Международен институт за теория и практика на театралното обучение ) в Берлин и Москва.

Работила е за театърa с изтъкнати режисьори като Питър Задек, Ханс Ноенфелц, Хансгюнтер Хайм, Петер Палич, Клод Щрац, Ханс-Улрих Бекер, Улрих Хайзинг, Фредерик Лион, Кажимир Куц, Улф-Дитрих Спенгер, Уве Фридрихсен, Кристоф Нел, Анна Мария Красниг, Джером Юнона, Майкъл Гамп в Германия, Австрия, Италия, Люксембург.

Като актриса в кино и телевизионни продукции Дойна Вебер работи с режисьори като Майкъл Келман, Маргарета Хайнрих, Юрген Кайзик, Томас Никел, Валтер Банер, Майкъл Лан, Ерих Нойройтер, Рут Олсан, Андрина Мракникар, Магдалена Лауриц, Оливър Доменет, Карстен Вищняц, Арне Фелдхузен, Хочанг Аллахиари.

Тя играе старшата сестра Реджина в филма на Хочанг Аллахиари "Последният танц“. Този филм е селектиран на много международни фестивали и е номиниран за множество награди в годините 2014-15. В новия филм на Аллахиари “Гостът“ (все още в постпродукция) Вебер е в една от водещите роли. Тя играе и главната героиня Долорес в дебютния игрален филм на Анна Мария Красниг “Ла Пасада“.

Дойна Вебер е гост-преподавател в различни университети - Макс Райнхард Семинар към университета във Виена, Университета за музика и сценични изкуства в Рощок, Университета на Изкуствата в Грац. Тя преподава актьорско майсторство в продължение на много години и винаги се радва да работи с млади режисьори по техните късометражни филми.

Дойна Вебер живее в Берлин и Виена.