Официална селекция 2018

14-то издание на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле" ще се проведе от 01 до 05 ноември 2018 г. На фестивала ще бъдат представени 117 филма от 42 страни. Вижте кои са те.

Акценти от "Ранно пиле" 2017

Един режисьор - две големи награди "Ранно пиле"

За първи път в историята на фестивала Голямата награда "Ранно пиле" бе присъдена на режисьор, който вече я е печелил в предишно издание на фестивала. Това е Ана-Мария Команеску от Академията по театрални изкуства и кинематография, Букурещ, Румъния. Тя беше отличена за филмите си "В къщата" през 2015 г. и "Секс, лула, омлет" през 2017 г. Според регламента г-жа Команеску ще бъде за втори път и председател на журито, което също е прецедент за фестивала. Нямаме търпение да я посрещнем отново в София през ноември. Повече за Ана-Мария може да прочетете на страница "Жури".

Наградите на "Ранно пиле" 2017

Освен награди в традиционните 10 категории, за първи път в това издание на фестивала беше присъдена и нова 11-та награда - в подкрепа на партньорството ни с Югоизточно-европейската регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия. Вижте подробности за отличените филми в галерията.

Другите за нас

"Добър начин да се направи голямата стъпка от студент към професионалист".

Роберто Рамирез Алкосер, Мексико