Нетърпеливи сме да гледаме най-добрия ви филм

Кандидатствайте онлайн до 31 юли 2018 г. , за да бъдете част от един от най-престижните фестивали за студентски късометражни филми. Ще се радваме да подкрепим вашия талант и да го покажем на публиката.

Акценти от "Ранно пиле" 2017

Един режисьор - две големи награди "Ранно пиле"

За първи път в историята на фестивала Голямата награда "Ранно пиле" бе присъдена на режисьор, който вече я е печелил в предишно издание на фестивала. Това е Ана-Мария Команеску от Академията по театрални изкуства и кинематография, Букурещ, Румъния. Тя беше отличена за филмите си "В къщата" през 2015 г. и "Секс, лула, омлет" през 2017 г. Според регламента г-жа Команеску ще бъде за втори път и председател на журито, което също е прецедент за фестивала. Нямаме търпение да я посрещнем отново в София през ноември. Повече за Ана-Мария може да прочетете на страница "Жури".

Наградите на "Ранно пиле" 2017

Освен награди в традиционните 10 категории, за първи път в това издание на фестивала беше присъдена и нова 11-та награда - в подкрепа на партньорството ни с Югоизточно-европейската регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия. Вижте подробности за отличените филми в галерията.

Другите за нас

"Добър начин да се направи голямата стъпка от студент към професионалист".

Роберто Рамирез Алкосер, Мексико