Партньори

От самото си създаване Фестивалът е тясно обвързан с Академията - оригиналната концепция на "Ранно пиле“ е дело на г-н Алексей Христов, управител на АФБ и проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ. Академията е домакин на церемониите по откриването и награждаването на фестивала, както и част от прожекциите на фестивалната програма.

От 2014 г. насам основната част от фестивалната програма се прожектира в залите на Културен център G8 - градско пространство за качествено и независимо кино. Екипът на G8 се състои от изключителни професионалисти, които осигуряват високо техническо качество на прожекциите и уютна и гостоприемна среда за общуване между студентите.

Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия е един от основените партньори на Фестивала. Главна цел на асоциацията са съвместни проекти, междукултурно сътрудничество, образователни и професионални дейности в аудиовизуалната област.

От 2016 г. OnlineHub е технологичен партньор на “Ранно пиле“. Благодарение на техния екип от експерти и специализирана поддръжка Фестивалът има собствена платформа за приемане на заявки за участие, обявяване на предварителната селекция и получаване на филми за прожекция.