Партньори

От самото си създаване Фестивалът е тясно обвързан с Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Оригиналната концепция на "Ранно пиле“ е дело на г-н Алексей Христов, управител на АФБ и проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ. Академията е домакин на церемониите по откриването и награждаването на фестивала, както и част от прожекциите на фестивалната програма.

Липсващо изображение

Културен център G8 - градско пространство за качествено и независимо кино, е партньор на Фестивала от 2014 г. Основна част от фестивалната програма, както и майсторски класове се провеждат в залите на Центъра. Екипът на G8 се състои от изключителни професионалисти, които осигуряват високо техническо качество на прожекциите и уютна и гостоприемна среда за общуване между студентите.

Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия е създадена в София през 2009 г., по инициатива на проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ. Асоциацията включва всички национални и няколко частни училища от Албания, България, Гърция, Румъния, Турция, Сърбия и Хърватска. Главна цел на асоциацията са съвместни проекти, междукултурно сътрудничество, образователни и професионални дейности в аудиовизуалната област. 

OnlineHub е технологичен партньор на “Ранно пиле“ от 2016 г. Благодарение на техния екип от експерти и специализирана поддръжка Фестивалът има собствена онлайн платформа за приемане на заявки за участие, обявяване на предварителната селекция и получаване на филми за прожекция.