Жури

Липсващо изображение

Тюдор Кристиян Юрго

Завършва Националния университет по драма и кино, Букурещ през 2009. По време на следването си той режисира четири късометражни филма. Един от тях, "Сватбата на Оли", е продуциран от "Либра Филм" е селектиран в програмата на редица фестивали и получава награда за най-добър късометражен филм в Лийдс през 2009, най-добър късометражен филм на наградите на румънската филмова индустрия Gopo Awards, поощрителна награда на Sign de Nuit – Париж. 

През 2013 г. завършва своя дипломен филм "В аквариума", който печели трета награда на Cindefondation на фестивала в Кан, а също и наградата за най-добър ксометражен филм на фестивала в Загреб. 

През 2013 г. той завършва и  първия си пълнометражен филм "Японското куче", също продуциран от "Либра Филм". Филмът печели награда за най-добър филм на международния филмов фестивал във Варшава спечели най-добрата първа функция награда във Варшава, Най-добър филм на фестивала във Вилнюс и е селектиран в програмата на филмовия фестивал Сан Себастиан, Испания, филмовия фестивал в Мумбай, Индия, Арас филм фест, Франция, Истанбул филм фест,Турция, Фестивала "Нови режисьори" в Ню Йорк, филмовия фестивал в Единбург, Великобритания. 

В момента работи по друг пълнометражен проект, вдъхновен от "В аквариума". 

Дмитри Гелер

Той е роден през 1970 г. в Екатеринбург. На 15-годишна възраст започва да рисува без специално художествено образование.

През 1986 – 1987 г. участва като артист и режисьор в три церемонии посветени на 7 ноември и новогодишните празненства. По-късно работата на неговия екип не е допусната до публиката. В този период участва в три изложби на живопис в Свердловск, както и в групови изложби в Санкт Петербург, Москва, Вашингтон, Копенхаген, Екатеринбург. Някои от картините му са в частни колекции.

Разочарован от ограниченията на живописта и графиката той решава да опита анимация. През 1990. е приет в анимационното студио "А-филм". Става беше част от екипа на филма “Чух те“ на режисьора Алексей Караев

След 1993 г. създава повече от 30 компютърно анимирани реклами като режисьор, сценарист, художествен ръководител. Сътрудничи с рекламни агенции в Екатеринбург, експериментира с прилагането на различни видове техника, печели награди на руски и международни фестивали.

От 1989 до 1995 учи в педагогическия институт в Екатеринбург, катедра Логопедия.

От 1995 до 1997 учи сценарий и режисура в Москва в катедра Анимация при Юрий Норщайн, Едуард Назаров, Фьодор Хитрук и Андрей Крзановски. През 1997 г. участва анимационния проект "Оптимус Мундус” с филма си “Мистерия – това си ти". През 2000 г. в студио "А-филм" той създава своя дипломен филм "Поздрави от Кисловодск".

Неговите филми са получили награди на множество национални и международни фестивали.

Филмография

2014 "Мъж среща жена" (анимация, HDTV, 16 мин.)
2012 "Малко езерце до Великата китайска стена" (анимация, HDV, 6 мин.) Русия-Китай
2011 "Видях мишки да заравят котка" (анимация, HDV, 5 мин.) Русия-Китай 2011
2010 "Врабче, което държи на думата си" (анимация, HDTV, 6,5 мин.)
2008 "Момче" (анимация, 35 мм, 16 мин.)
2006 "Обяснение в любов" (анимация, 35 мм, 13 мин.)
2003 "Handycraft" (анимация, 35 мм, 3 мин.) 2004
2003 "Малка нощна симфония" (анимация, 35 мм, 9 мин.)
2001 "Поздрави от Кисловодск" (анимация, 35 мм, 13 мин.)
1997 "Мистерия -това си ти" (анимация, 35 мм, 1 мин.)

Бюлент Кючукердоган

Роден е в Брауншвайг, Германия. Завършва бакалавърска степен в Истанбулския Културен университет, катедра Френски език и литература. Той продължава магистърска степен в същия университет в катедра Радио-телевизия и кино. През 2000 г. той завършва докторска степен в същата област на обучение.

Бюлент Кючукердоган има подробни изследвания и издадени книги на тема монтаж.Той е председател на Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия (SEECS). Той бил член на журито на няколко филмови фестивали, както на национално, така и на международно ниво. Кючукердоган е професор във Факултета по изкуства и дизайн на Истанбулския културен университет, където преподава в областта на комуникациите и киното.

Чавдар Чернев

През 2010 година получава магистърска степен, специалност "Филмова и телевизионна режисура" към НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", София.

По време на обучението си режисира редица късометражни филми между които "Клаустрофобия" (2004), "Виж ме" (2005), "Прекъсната линия" (2006), "Пътят към морето" (2010). Филмите му печелят награди на фестивали в Русия, Полша, Грузия, Хърватска, България.

Филмът му "Клаустрофобия" е носител на наградата за най-добър филм от първото издание на "Ранно пиле".