Галерия

Откриване на фестивала

Фестивалът беше открит в залата на  Учебния театър на НАТФИЗ. На гостите, студенти от Турция, Русия, Хърватска, Румъния, Албания и Бъгария, преподаватели и официални лица беше представено авторитетното жури и предстоящите събития от фестивалната програма. 

Фотограф Елена Дикова

Майсторски клас на Калин Иванов

Носителят на три награди "Еми" операторът и продуцент Калин Иванов разказа пред любопитната аудитория кои са различните етапи в създаването на успешен филм. "Всичко започва с добрата идея", "Не се страхувайте да пренаписвате, режете, редактирате и не забравяйте да... убиете всичките си любимци", "Перфектната подготовка предотвратява слабото представяне" са само част от съветите, които Калин Иванов даде на младите кино творци. Той представи и откъси от свои филми.

Фотограф Александър Петров

Церемония по награждаването

В най-очаквания ден от фестивала отново в Учебния театър на НАТФИЗ бяха раздадени наградите на "Ранно пиле" 11. На церемонията присъстваха ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, преподавателят от Истанбуския културен университет проф. Бюлент Кючулердоган, представители на Ню Бояна Филм Студио, студенти и гости. Наградените филми са дело на режисьори от Румъния, България, Хърватска, Австрия, Русия, Швейцария, Германия, Полша, Сърбия и Израел. 

Фотограф Александър Петров