Жури

Стефан Иванчич

Той е роден през 1985 г. в Белград, Югославия. От 1991 г. до 2009 г. живее в Барселона, Испания, където се дипломира като инженер. Завършва и Филмова режисура към Факултета по Драматични изкуства в Белград.

Стефан Иванчич пише филмова критика за испанското онлайн списание Lumière. Съавтор е на няколко сборника и е работил като редактор и програмен директор на филмови фестивали. Бил е член на журито на IndieLisboa, Motovun Film Festival и Sitges Film Festival.

Калин Иванов

Той е изключително успешен режисьор, оператор и продуцент. Има две магистърски степени - по Операторско майсторство от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ и Телевизионно продуцентство от "Бруклин колидж“ в Ню Йорк. Богатата му филмография на оператор, режисьор, продуцент, фотограф и монтажист включва филми като The Date, The Gift, Irish Writers in America, Theatre Talk, Canapé, Nueva York, Even the Score, The Gates of Jeanne-Claude and Christo, Houben Paints Money, Art or Something Like it, Feeling to Dive and Other Stories и други.

През 2013 г. печели третата си награда "Еми“ в категорията "Образователна програма" за предаването Study With The Best. През 2012 г. печели две награди "Еми“ в категориите "Предаване с екологична тематика"( Auralis) и "Магазинно предаване“ (Nueva York). Работата му е отличена и с награда Telly и четири Communicator Awards за Canapé, Theatre Talk, документалната поредица Sloan at 75 и UFT.

Фотографии на Калин са селектирани в различни изложби (Soho 20, NY) и частни колекции. Снимките му от 11 септември са част от постоянната експозиция на Мемориала 9/11.

От 2000 г. Калин Иванов е отговорен оператор и продуцент в CUNY TV , Channel 75 в Ню Йорк.

Той е съосновател на независимата продуцентска компания ArtVanguard. Също така създава видеоарт за редица представления по танцов театър като Urban Tao, Ecocentric, X-STREAM и BeeHave.

Калин е и копродуцент и оператор на йога уебсериите Yogea - Yoga Outside The Box.

Преди да се премести в САЩ през 1998 г. Калин работи в емблематичните телевизионни предавания "Ку-Ку" и "Каналето".

Кристина Грозева

Тя е родена през 1976 г. в София. Завършва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски“ през 2000 г. и филмова и ТВ режисура в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на Георги Дюлгеров през 2006 г.

Автор е на няколко късометражни филма - “Скок”, “Птици Божии”, “Зев” и други. Едноминутният й филм "Игра“ получава наградата за най-добър филм на International One-Minute Film Festival – FILMINUTE, UK, през 2007 г. и награда за сценография на третото издание на "Ранно пиле“.

Пълнометражният й дебют “Урок“, заедно с режисьора Петър Вълчанов, печели повече от 30 награди от престижни български и международни фестивали.