Жури

Ана-Мария Команеску

Тя е млад филмов режисьор от Румъния. Филмографията й се състои от късометражни филми “В къщата“ (2014) - черно и бял 16mm филм за едно парти, което се обърка, "Втори поглед" (2015) - разказ за двойка, която се сприятеляват с стопаджия и "Секс, лула и омлет "(2016), горчиво-сладък сатиричен анекдот за брака и кризата на средната възраст, заснет на 35 мм филм. Тези филми са заснети по време на бакалавърска и магистърска степен в Академията по театрални изкуства и кинематография, Букурещ. През 2017 тя участва в уъркшоп Film Stage Studio в рамките на Режисьорската програма на фестивала Таланти Сараево. Тя вече е написал първия си сценарий за игрален филм , който взе участие в Transylvania Pitch Stop 2018 и очаква своя дебют. В същото време, Ана-Мария работи много активно в различни индустриални проекти и в момента подготвя снимките за друг свой късометражен филм.

Дойна Вебер

Тя е немска театрална и филмова актриса. Родена е в Щутгарт, Германия. Учи актьорско майсторство в Макс Райнхард Семинар към университета във Виена и се присъединява към майсторския клас на Юрий Альшиц AKT-ZENT (Международен институт за теория и практика на театралното обучение ) в Берлин и Москва.

Работила е за театърa с изтъкнати режисьори като Питър Задек, Ханс Ноенфелц, Хансгюнтер Хайм, Петер Палич, Клод Щрац, Ханс-Улрих Бекер, Улрих Хайзинг, Фредерик Лион, Кажимир Куц, Улф-Дитрих Спенгер, Уве Фридрихсен, Кристоф Нел, Анна Мария Красниг, Джером Юнона, Майкъл Гамп в Германия, Австрия, Италия, Люксембург.

Като актриса в кино и телевизионни продукции Дойна Вебер работи с режисьори като Майкъл Келман, Маргарета Хайнрих, Юрген Кайзик, Томас Никел, Валтер Банер, Майкъл Лан, Ерих Нойройтер, Рут Олсан, Андрина Мракникар, Магдалена Лауриц, Оливър Доменет, Карстен Вищняц, Арне Фелдхузен, Хочанг Аллахиари.

Тя играе старшата сестра Реджина в филма на Хочанг Аллахиари "Последният танц“. Този филм е селектиран на много международни фестивали и е номиниран за множество награди в годините 2014-15. В новия филм на Аллахиари “Гостът“ (все още в постпродукция) Вебер е в една от водещите роли. Тя играе и главната героиня Долорес в дебютния игрален филм на Анна Мария Красниг “Ла Пасада“.

Дойна Вебер е гост-преподавател в различни университети - Макс Райнхард Семинар към университета във Виена, Университета за музика и сценични изкуства в Рощок, Университета на Изкуствата в Грац. Тя преподава актьорско майсторство в продължение на много години и винаги се радва да работи с млади режисьори по техните късометражни филми.

Дойна Вебер живее в Берлин и Виена.

Георги Тенев

Той е български писател, драматург, сценарист и режисьор.

Филмография като режисьор:

2017 "Симон срещу страха (Случаят Варсано)", 79 мин., продуцент Agitprop, с подкрепата на Национален филмов център.

2012 "Хубен рисува пари", 67 мин., сценарист и режисьор Георги Тенев. Филмът е удостоен с Почетна грамота в категорията документални филми на XIX Фестивал на българския документален и анимационен филм.

2011 "Свещена светлина", сценарист и режисьор Георги Тенев

Филмография като сценарист:

2018 "Образцово поведение" (в производство), реж. Audrius Mickevicius, Литва/България

2013 "Отчуждение", режисьор Милко Лазаров. Сценарият е написан в съавторство с Милко Лазаров и Китодар Тодоров. Филмът има световна премиера на 70-тия Филмов фестивал във Венеция и е удостоен с награда Fedeora за най-добър млад режисьор, както и наградата на Europa Cinemas Label - специална награда за най-добър европейски филм. Филмът е и носител на награда за Най-добър български филм от 17-то издание на Sofia Film Fest, както и голямата награда в конкурса на Warsaw International Festival.

TV Сценарист/Режисьор:

2014-2017 сценарист и редактор на "Открий България" (документална поредица за National Geographic Channel България, продуциран от Мартичка Божилова, Agitprop), 4 сезона

2009 Автор на концепцията за предаването "Аеро: Кино и книги" по телевизия Re:TV

2008-2009 сценарист и креативен продуцент на "Голямото четене", формат на BBC

2006 автор на концепцията, сценарист и режисьор на "Библиотеката" (БНТ)


Театрални постановки:

Георги Тенев пише театрални постановки, които се поставят на сцената от водещи български режисьори. По негови текстове Театър Сфумато е играл на сцената в Париж, Нанси, Санкт Петербург и други.