Аз и другите, другите и аз

През 2016 година "Американска фондация за България" и Международният студентски филмов фестивал "Ранно пиле" организират пъртвия конкурс за ученически филм. Темата е "Аз и другите, другите и аз". Участват осем филма на ученици от средни училища в София, Кърджали, Велико Търново и Добрич. 

Първа награда е присъдена на филма "Аз и другите, другите и аз" на Миглена Маринова от ЕГ "Христо Ботев", гр. Кърджали. "Целта на нашия филм е да покажем колко различни и същевременно колко еднакви са всички хора. Докато се изграждаме, вземаме по нещичко от всеки - семейството, приятелите, познати и непознати и дори и от домашните ни любимци!" - анонсира филма си младата режисьорка. Клипът е реализиран със сериозен актьорски състав от 24 ученици, драматург - Еда Мехмедали и продуцент - Неда Калчева.

Втора награда получава Мартин Черногорски от 7 СОУ "Св. Седмочисленици", гр. София за филма си "Хамелеон". Оператор е Николай Ванев, монтаж - Калоян Георгиев.

Трета награда е присъдена на филма "Аз и другите, другите и аз" на Климентина-Мария Неделчева, сценарист и режисьор, и  оператора Димитър Даков.