Галерия

Откриване

На церемонията по откриването студентите и гостите се запознаха лично с авторитетното жури на Фестивала Евгения Атанасова-Тенева, проф. Дору Нитеску и Алексей Христов. Присъстваха и ректорът на НАТФИЗ проф. Семерджиев, проф. Окан Орманли от Истанбулския Културен Университет и предподавателят от Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия проф. Бюлент Кючукердоган. 

Фотограф Елена Дикова

Преходът от късометражни  към игрални филми

Едно от специалните събития в това издание на фестивала беше Майсторският клас на члена на журито Дору Нитеску - ръководител на катедра "Режисура и производство" към Академията за театрални изкуства и кинематография, Букурещ, Румъния. 

Беше показан първият му пълнометражен филм  "Кармен", последван от продуктивна дискусия с участниците.

Как се прави филм, достоен за "Оскар"

Още едно много интересно и ползотворно събитие в програмата на "Ранно пиле" 13 беше срещата на студентите и гостите на фестивала с известната българска актриса Маргита Гошева. Директно от снимачната площадка на новия филм на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, Маргита - която играе главната роля в Слава (2016) , дойде да сподели своя опит за филма с участниците.

Награждаване

Сред официалните лица, които бяха част от церемонията по награждаването, бяха заместник министърът на културата Румен Димитров, директорът "Програма и филмови продукции" на БНТ Севда Шишманова, проф. Бюлент Кючукердоган от Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища по кино и телевизия, режисьорът Петър Вълчанов, членовете на журито.

Фотограф Елена Дикова