Ранно пиле 2015

Единадесетото издание на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле“ се проведе 4 до 8 ноември 2015 г. в София.

Председател на журито е Стефан Иванчич, който печели Голямата награда „Ранно пиле“ на миналогодишното издание на конкурса за филма си „Безлунно лято“.

Друг член на журито е живеещият в САЩ режисьор, оператор и продуцент Калин Иванов. Той е единственият българин, който е печелил три награди "Еми“, последната през 2013 г. в категорията "Образователна програма" за предаването Study With The Best. В рамките на фестивала той ще проведе Майсторки клас.

Третият член на журито е режисьорът Кристина Грозева. Тя, заедно с Петър Вълчанов, е автор на изключително успешния игрален филм "Урок“, който спечели повече от 30 награди от престижни български и международни фестивали.

Тази година селекцията на фестивала включва 94 игрални, документални и анимационни филма на представители от 17 страни – България, Албания, Австрия, Хърватска, Грузия, Германия, Израел, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Испания, Швейцария, Тайван и Турция.

Благодарение на партньорите от Ню Бояна Филм Студио наградният фонд на фестивала е два пъти по-голям. Студията предостави на всички наградени филмови улсуги на стойността на паричната им награда в съответната категория.