Галерия

Откриване на фестивала

На откриването присъстваха студенти от Германия, Турция, Израел, Русия, Холандия, Румъния и Сърбия, преподаватели, приятели и гости. Бяха представени членовете на журито. Анонсирано беше и специалното събитие в предстоящата програма на фестивала - прожекции младо българско кино "Ранно пиле в полет“ . Селекцията представя дипломния филм и режисьорския дебют на български режисьори, чиито път към престижните награди от български и международни фестивали започва с "Ранно пиле“.

Фотограф Елена Дикова

Репортаж за някои известни

Изложбата на живеещия в Лондон фотограф Цветан Лиловски "Репортаж за някои известни“ беше представена в първия ден на фестивала. През последните години Лиловски има бляскавото хоби да отразява всяка световна кино премиера в Лондон.

Церемония по награждаването

Наградените в десетте категории получиха своите награди лично от ректори и преподаватели от Югоизточно-европейска регионална асоциация на висшите училища (SEECS) - Станислав Семерджиев, Бюлент Кючукердоган и Драган Милинкович, от председателя на журито Ана-Мария Команеску, членовете Лидия Немченко, Димитър Сарджев и Христо Симеонов, и основателя на фестивала Алексей Христов. Сред официаните лица в залата бяха и г-жа Нурул София – първи секретар по обществено културните въпроси към посолството на Индонезия в България и д-р Масуми - културно представителство към посолството на Ислямска Република Иран в София.

Голямата награда на "Ранно пиле" 12 е авторска пластика от стъкло на Коя Чехларова. Наградите в останаите девет категории са дело на Елизар Милев.

Фотограф Елена Дикова